Selamat Datang...

About Me

My photo
Seorang hamba Allah yg cuba mencari keredhaan-Nya

Pesanan Penaja...

ME36 @ Sg.Congkak

salam...
ME36....banyak memberi kenangan kat aku...
suka duka..pahit manis...macam² ahli ME36 nie merasa...
ME tu ape?...
ME tu ialah Majlis Eksekutif...
yang terdiri daripada setiap Eksekutif dlm PK36...
actually nie x la formal...saje juz nak merapatkan hubungan...

bukan main banyak program kami buat...
program² x formal...hehehe...
salah satunya nie la...
rehlah ME36 di Sungai Congkak...
dengan menggunakan bajet sebanyak RM10 sorg...
dapat lah kami menjalankan aktiviti ini...hehehe...

bermula dengan berkumpul di tepi jalan...
depan pusanika...
xnk masuk bilik pesta kononnya xnak org lain tau...
so kami pon berkumpul di tepi jalan...
dalam tentatif berkumpul 8.30 pg jam Hasleena...
tapi ade sorg mamat nie die ikut jam die..tu yang lambat tuh...
even dah biase dengan "lambat"nya itu...geram aku time tuh...
x ingt la pukul brape bertolak...tapi still pagi gak la...hehehe...
yang pergi,1 kete CBB 2 moto TAM n WQH...
destinasi pertama kami ialah rumah AinZin...
utk mengambil dia dan makanannya..hehehe...
credit: thanx to mak ain coz sudi masakkan utk kami...hehehe

 
nie mase nak bertolak...penuh barang dlm kete CBB...

kami sampai di Sungai Congkak tu masih pagi lg...
x ramai org sgt...naik tinggi gak la utk cari tempat yg xde org sangat...
then,jumpe la 1 port nie,mmg kosong...mmg tempat tu jadi hak milik kami la...hua hua hua...
setelah sampai je,kami pon bentang la tikar yang ada...
ade tuh x sabar nak makan...ade plak x sabar nak masuk air...
tau la x mandi pagi time tuh kan...jgn x ngaku...semua org x mandi pagi time tuh!!!
kire semua org mase tu mandi la...xde yang terkecuali...
even ade org tu mmg susah nak masuk air...lalala....ops...hehehe...

agak² lame gak la berendam...ade yg sampai da menggigil da...
baru naik utk makan tgh hari...
menunya: meehun goreng...(tu je aku ingat..hehehe)
lepas makan baru la sessi menghabiskan beteri kamera...
time nie la masing² menunjukkan gaya pelik...

 
nie la kejadian di congkak..wakakakaka.....

kemudian tibalah mase utk kami pulang....
belum sampai di rumah ain,utk hantar ain balik rumah balik...
hujan pon turun..xde la lebat sangat...tapi basah la gak pada penunggang motor...
kami pon singgah la di rumah ain utk beristirehat dan menunggu hujan berhenti...
sempat la gak lelap...
sampai kaki kene gigit pacat x sedar la gak tertidur mamat tuh...
wakakakakaka....klaka pon ade x sedar pacat..ngeh ngeh ngeh...
dapat la gak minum air panas time tuh...
pergh...mmg picnic yg berjaya...

then,lepas hujan berhenti,kami pon gerak balik utk pulang ke UKM...
then,x jauh lepas tu,hujan balik...
plan baru mula terlintas di kepala hotak aku...
tak pasal² tgk wayang cerita senario the movie...
tapi,nak sampai ke Jusco Balakong tu,punya la pusing ke Kajang..
tunggu kat Metro kajang...
siapa lah buat lawak cakap putar belit...amer senget bersalah time tuh!!!

after pecah perut tgk wayang tuh,gi la makan kat Village View Jln Reko...
semua tgh kelaparan time tuh...huhuhu...
then,masing² pulang ke kolej masing²...
we had a happy holiday that time...
thanx to all ME36...
really miss it...



nie la ahli ME36 yang pergi...
dari kiri atas: leena, hazwan, nazri, edah, ain, arep, afiq, amer, man
 
 bye-bye semua....

2 comments:

hasleena ramlee said...

rindu kt ME!!
ME36 plg bestt~ :)

nurzahidah said...

waaaaa...rindu bangat..best2..
sweetnyer kite2 kan..
smpi skang still keep in touch..
so,next plannig la plak..ehehe

Followers